Schilder je woning niet zonder deze tips 0

Muren schilderen is een populair project voor zowel beginnende doe-het-zelvers als ervaren renovators. Het is tenslotte vrij eenvoudig en relatief goedkoop. Voordat je je roller pakt en aan de slag gaat, is het belangrijk om een plan van aanpak te hebben. Lees verder om te leren hoe je je muren sneller en beter schildert!

Meng meerdere blikken verf

Meng meerdere blikken verf in een grote emmer voor een consistente kleur in de hele kamer. De kleur van verf kan per blik iets verschillen en als je een nieuw blik moet openen in het midden van een muur, kan het verschil merkbaar zijn. Door de verfblikken met elkaar te mengen, is dit probleem opgelost. Schat de hoeveelheid verf die je nodig hebt in en meng deze in een grote emmer. Kan je moeilijk inschatten hoeveel verf je nodig zal hebben? Voeg dan liever te veel toe dan te weinig, je kan de resterende verf altijd teruggieten in de blikken. 

Verf eerst de afwerking

Professionals volgen meestal een bepaalde volgorde wanneer ze binnenmuren moeten schilderen. Ze schilderen eerst de sierlijsten, dan het plafond en nadien de muren. Dat komt omdat het makkelijker en sneller is om de sierlijsten af te plakken dan de muren helemaal af te plakken. Maak je geen zorgen als de verf van de afwerking op de muren komt. Je schildert er nadien gewoon overheen.

Voorkom vlekkerige afwerking

Pas geschilderde muren zien er vaak vlekkerig uit. De kleur is uniform, maar de glans is niet consistent. Dit gebeurt meestal op gaten en scheuren die je met een vulmiddel of gipsplaat hebt gerepareerd. De vulstoffen absorberen de verf, waardoor het oppervlak dof wordt. Een laag primer is alles wat je nodig hebt om de vlekken en de structuurverschillen weg te werken. Primer verzegelt de plek zodat de verf er niet in wegzakt en er dof uitziet. 

Zo knip je tape los

Zodra de verf droog is, kun je de tape niet zomaar van de afwerking trekken. Verf vormt een film tussen de muur en de tape. Door deze zomaar te verwijderen komen er stukjes opgedroogde verf los van de muur. Wacht tot de verf volledig droog is en gebruik dan een scherp hobbymes of een stanleymes om door de film te snijden. Begin op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat de verf hard genoeg is om er zuiver doorheen te snijden.

Je woning met succes schilderen? Pas deze tips dus toe om te voorkomen dat er vlekken op je muur zijn of dat er een kleurverschil is. Veel succes!

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *