3 tips om je woning goedkoop en makkelijk op te fleuren 0

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het toevoegen van accenten en persoonlijkheid aan je huis. Maar vraag je jezelf wel eens af: “Wat kan ik nog meer doen om de boel op te vrolijken?”. De meeste mensen hebben niet de luxe om honderden of zelfs duizenden euro’s uit te geven aan decoratie, maar we hebben echt goed nieuws want dat hoeft ook helemaal niet! Wij geven 3 tips voor hoe je dit kunt doen met een klein budget of zelfs met dingen die je al hebt!

Zorg voor voldoende licht

Is er een grote plant of een boekenplank die de lichtinval van je huis blokkeert? Verplaats het! Dikke gordijnen maken de kamer donker. Ruil ze in voor transparante, witte gordijnen en je merkt snel wat een verschil die simpele verandering maakt! Geven je lampen een gele tint af? Dan is het misschien tijd om ze te vervangen door iets nieuws. Probeer Bright White LED lampen om de helderheid van je lampen te maximaliseren. Voeg een tafellamp toe aan een kamer om wat meer helderheid toe te voegen. Last but not least: spiegels. Ze zijn om verschillende redenen ontzettend handig in je woning. Zo laten ze je kamer groter lijken en weerkaatsen ze ook het licht dat de kamer binnenkomt. Probeer dus een grote spiegel in een donkere kamer te plaatsen om deze meer ruimte en licht te geven.

Breng leven in huis

Er is niets dat een ruimte meer opfrist dan goed geplaatste bloemen of grote planten. Voeg veel planten toe aan je inrichting en je blaast letterlijk nieuw leven in je huis. Zelfs een kleine plant kan machtig zijn en een muur in je huis volledig veranderen. Maar waarom zou je niet wat creatiever zijn? Pothos en heartleaf philodendrons staan bekend om hun lange, slepende ranken en kunnen aan een muur worden opgehangen. Deze optie is niet alleen kosteneffectief, maar ook vrij eenvoudig uit te voeren en om te keren als je het beu bent.

Maak van herinneringen kunst

Deze gaat uit naar iedereen met een lege muur in de woonkamer die smeekt om een transformatie: voeg details toe met een onverwachte twist. Je zult verbaast zijn als je ziet dat je met een paar eenvoudige, relatief goedkope artikelen het uiterlijk van een kale muur drastisch kunt veranderen. Stop met de ene trend na de andere te volgen en richt je huis in met spullen die niet zomaar uit een catalogus komen. Waarom hang je geen voorwerp aan je muur zoals een oud tennisracket, de nummerplaat van je eerste auto of een postkaartje van een oude vakantie? Wees creatief!

Denk ook eens aan je tuin. Met of zonder groene vingers: zo verduurzaam jij je tuin

Hopelijk heb jij hier genoeg inspiratie uit kunnen halen om je huis helemaal Pinterest-ready te krijgen! 

Next Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *