Vermijd deze 5 interieur blunders 0

Je hebt net het contract van je nieuwe woonplaats ondertekend, joepie. Tijd om binnenkort te verhuizen en je stekje naar jouw zin aan te kleden. Heerlijk! Begin nog niet te gretig alle winkels af te stuimen. Lees eerst deze veelgemaakte interieurblunders. Zo maak je alvast geen fouten.

Kleuren

Oké oké, smaken verschillen, daar gaan we mee akkoord. Maar wie wil er nu een slaapkamer met een paars plafond, 2 gele muren, 2 groene muren en oranje vloerbekleding. Niemand hopen wij dan. Toch? Een kleuren kakofonie wordt echt niet aangeraden. Je houdt het best 2 muren in iedere kamer in een neutrale kleur als wit of grijs. Ook je plafond blijft beter wit. Schilder een kleine ruimte of plafond nooit in donkere kleuren. Dit verkleint de ruimte en geeft een drukkend en claustrofobisch gevoel.

Contrast

Je woning hoeft er nu ook niet uit te zien als een supermarkt. Contrasten en accenten mogen zeker aanwezig zijn. Dit geeft je leefomgeving meer karakter. Te weinig contrast is een veelgemaakte fout. Om dit te vermijden kan je één muur in een felle accentkleur schilderen. Ook het gebruik van verschillende motieven en texturen kan een heel mooi resultaat geven. Vergeet trouwens je kleurrijke decoratie niet.

Meubels tegen de muur

Ik zie je al rondkijken in je huis. Waarschijnlijk staan de meeste van je meubelen tegen de muur geduwt. Wist je dat dat eigenlijk niet zo een slim idee is? Je plaatst je meubels beter op een paar centimeter van de muur, om diepte te creëren. Loop maar snel naar de keuken en verschuif je keukentafel even. Tada! 

Verlichting

Je wil toch niet opnieuw dat warenhuis gevoel in je eigen huis? Tenzij je natuurlijk diamantair bent en gigantisch fel licht nodig hebt. Dat zal wel niet, ofwel? Sta niet in de schijnwerper en verkies op sommige plaatsen in je huis sfeervolle, zachte verlichting. Zo word je ‘s avonds niet verblind als je je verlichting moet aansteken na een paar glaasjes wijn.

Wanorde

Deze meest gemaakte fout is er ééntje om op te letten. Vooral de rommelige mensen met een verzamelstoornis moeten goed uitkijken. Laat niet alles rondslingeren en word niet te gretig wanneer het op decoratie aankomt. Less is more! Teveel vazen, beeldjes en schilderijen geven je het gevoel dat je een kerk binnenwandelt. Verstikkend dus (niet de kerk!). Je moet tot rust kunnen komen dankzij je interieur.

Kerken en supermarkten? Neenee, hou het maar gewoon op een knusse woning, zonder wanorde en extreem felle verlichting. Nu je op de hoogte bent van deze meest gemaakte blunders, gaan we ervan uit dat je deze niet zal maken. Althans, dat hopen we toch. 

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *