Zo kies je je raamdecoratie 0

Ramen zijn een zeer veelzijdig element in huis en bieden verschillende design- en decoratiemogelijkheden aan. We hebben onze favoriete raamdecoratie ideeën voor jou op een rijtje gezet!

Gordijnen

Er is niets mis met klassieke gordijnen, maar het is net iets leuker als je ze een persoonlijke touch geeft! Als je vasthangt aan een bepaalde kleur kan je de textuur veranderen. Door bijvoorbeeld chenille i.p.v. zijde zie je meteen een wereld van verschil. Speel met verschillende patronen! Ze bepalen de sfeer en kunnen modern, traditioneel of zelfs een beetje nostalgisch aanvoelen. Ze geven karakter aan de ruimte!

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een zeer populaire optie voor raamdecoratie vanwege hun veelzijdigheid en gebruiksgemak. Ze bieden een meer traditionele uitstraling voor je huis. Ze zijn in verschillende stijlen te vinden zoals de Venetiaanse en verticale jaloezieën. Daarnaast hebben ze ook de beste warmtewering van alle binnenzonwering die er is. Zo blijft jouw huis fris tijdens de hete zomerdagen!

Decoratieve folie of glas

Als je op zoek bent naar unieke opties, gebruik dan decoratieve folie! Er zijn zoveel ontwerpopties dat je zeker je stijl hierin zal kunnen vinden. Voor meer karakter kan je kiezen voor gekleurde raamfolie, dit kan je achteraf ook makkelijk verwijderen als je het beu bent. Raamfolie zorgt niet alleen voor een mooiere uitstraling, maar het houdt ook ongewenste UV-stralen tegen! Zo blijft jouw huid gezond en verkleuren je meubels niet. Als je een meer permanente optie wilt, kan je decoratief glas op je ramen laten plaatsen.

 

Hopelijk heb je hier wat inspiratie uit kunnen halen! Begin met het bepalen van je behoeften: komt er te weinig of juist te veel licht in je huis. Heb je behoefte aan privacy van de buren of wil je een groot raam langs de straatkant? Is er een kamer die in de late namiddag super heet wordt? Zoek uit wat je behoeften zijn en gebruik dit om alle opties te overwegen.

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE, INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *