De 10 mooiste gebouwen in Spanje 0

Bilbao

De architectuur in Spanje staat wereldwijd bekend als één van de mooiste van Europa. Er zijn veel beroemde bezienswaardigheden, waaronder gebouwen van wel 500 jaar oud. Ze variëren van musea, voetbalstadions, kathedralen en zelfs kunstcentra. Allemaal gebouwd door verschillende bekende architecten. Er is zoveel dat de Spaanse architectuur uniek maakt. Het werd dan ook beïnvloed door de Romeinen en de Moren. Op veel van de historische gebouwen en beroemde monumenten vind je hier kenmerken van terug. Wij hebben voor jou de 10 mooiste gebouwen op een rijtje gezet.

Het Alhambra, Granada

Reis naar Granada, in de Spaanse streek Andalusië, en je zult een gebouw tegenkomen dat eruit ziet alsof het net uit een sprookje is gehaald. Het Alhambra is een paleis dat reizigers van over de hele wereld blijft inspireren en boeien door zijn pure schoonheid en prachtige details. Dit is gebouwd in 889 na Christus en is een schoolvoorbeeld van de beroemde Spaanse architectuur op zijn best.

sagrada familiaLa Sagrada Familia, Barcelona

La Sagrada Familia is één van de meest populaire bezienswaardigheden in Spanje. Antoni Gaudi begon eraan te werken in 1883, maar hij heeft het niet kunnen voltooien. Tot op heden is deze historische bezienswaardigheid in Spanje nog steeds niet voltooid. Jordi Fauli, de huidige architect die aan dit project werkt, schat dat het in 2026 klaar zal zijn. Hoewel het gebouw nog niet af is, hebben de beheerders van de kerk het op 7 november 2010 opengesteld voor bezoekers, voor de delen van het gebouw die al wel klaar waren. Zo kun je bijvoorbeeld de deur van El Nacimiento, de crypte en de kapel van San José vandaag bezoeken.

Guggenheim Museum, Bilbao

Het Guggenheim is een kunstwerk van een Canadees-Amerikaanse architect, dat fungeert als een museum. Hier kan je genieten van de moderne en hedendaagse kunst die de Guggenheim Stichting verzamelt. Wereldwijd zijn er in maar drie Guggenheim musea, elk met een unieke uitstraling, wat het een grote trekpleister maakt voor toeristen.

Casa Milà, Barcelona

Casa Milà is één van de modernste gebouwen in Barcelona. Het was het laatste particuliere gebouw dat door de beroemde Antoni Gaudi werd gebouwd tussen 1906 en 1912. Deze must-see bezienswaardigheid in Spanje geeft je een glimp van het oorspronkelijke doel van het gebouw. Eén deel van het appartement fungeerde als woonst van een Bourgeois familie uit Barcelona in de 20e eeuw en de andere appartementen verhuurde de familie. Nu heeft het gebouw grotendeels een openbare functie met heel wat bezienswaardigheden zoals Gaudi’s binnentuin, het prachtige dakterras en zelfs een museum. 3 appartementen zijn effectief nog bewoond.

mezquita

Mezquita, Cordoba

De moskee van Cordoba is een eerbetoon aan de diversiteit van de Spaanse bouwstijlen. Dit adembenemende bouwwerk staat voor de moslim heersende periode in de 8e eeuw en is de tweede grootste moskee van Europa. Op slechts vier uur rijden van Madrid, is dit een must-see voor iedereen die het betoverende Andalusië bezoekt.

Park Güell, Barcelona

Dat Gaudi de trots is van Spanje, is meer dan duidelijk. Ook Park Güell mag niet op deze lijst ontbreken. Dit indrukwekkende en uitgestrekte openbare park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en pronkt met de traditionele Spaanse architectuur.

Palau de la Música Catalana, Barcelona

Een andere pareltje qua architectuur, is het Paleis van de Catalaanse Muziek. Het is een historische muziekhal ontworpen door architect Lluís Domènech i Montaner volgens het Catalaans modernisme. De bouw van dit historisch paleis vond plaats tussen 1905 en 1908. Het werd toen gebouwd vanwege de Orfeó Català, een koorvereniging die in 1891 werd opgericht. De concertzaal is de grootste ruimte in Palau de la Música, met een capaciteit van 2.146 zitplaatsen. Als je van klassieke muziek houdt, kan je een concert bijwonen om de muziekzaal in volle glorie te ervaren.

sevillaCatedral de Sevilla, Sevilla

Catedral de Sevilla is een rooms-katholieke kathedraal gelegen in het Zuidelijke Andalusië. De kathedraal werd gebouwd in 1507 en is een voorbeeld van gotische architectuur. Je hebt minstens twee dagen in Sevilla nodig om de geschiedenis en haar mystieke attracties te kunnen waarderen. De kathedraal is één van de grootste kerken ter wereld en werd in de jaren tachtig door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kathedraal is tevens ook de laatste rustplaats van Christoffel Columbus. Naast zijn tombe kun je de prachtige architectuur en de ingewikkelde details van de kathedraal bewonderen, zoals houtsnijwerk, beeldhouwwerken en schilderijen.

Alcazar, Sevilla

Het Alcazar van Sevilla is het oudste koninklijke paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het werd ontworpen ter bescherming van de islamitische autoriteiten. Dit gebouw was een mijlpaal voor de Spaanse-islamitische architectuur, daarom dat dit ook een verdiende plek op de UNESCO werelderfgoedlijst heeft. Wanneer je hier rondloopt, zoek dan zeker naar de samenvloeiing van de Islamitische en Christelijke symbolen in de architectuur en ervaar zelf de eenheid die het gebouw uitstraalt.

De Tempel van het Heilig Hart van Jezus, Barcelona

Deze katholieke kerk is gelegen op de top van de berg Tibidabo in Barcelona. De Spaanse architect Sagnier ontwierp het gebouw, maar zijn zoon Josep Maria Sagnier ging met de eer lopen door het af te werken. Bovenop de kerk staat een groot bronzen standbeeld van Jezus. De kerk heeft ook een lift die je naar de top van het gebouw brengt voor een prachtig uitzicht over Barcelona.

Previous ArticleNext Article
GESCHIEDENIS, KUNST ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *