De 10 lelijkste belgische huizen 0

Smaken geuren en kleuren verschillen en daar valt niet over te discussiëren. Net zoals architectuur een dingetje is waar mensen een eigen mening over hebben. Soms zijn mensen het wel eens als het een lelijk huis betreft. Dat blijkt uit de Instagrammacount @uglybelgianhouses. De maker Hannes Coudenys snuffelt al sinds 2015 het belgenland rond, op zoek naar de meest afschuwelijke huizen. Blinde muren, lelijke beeldjes, kubistische vormen, omgekeerde piramides? Lach zelf maar met deze 10 wansmakelijke exemplaren.

1. Darth Vader

Deze starwars fan wou zijn obssesie even in de bloemetjes zetten. Of misschien was deze gevel eerder een toevoeging aan zijn schedelverzameling? Of er sprake is van abstracte kunst, fantasie of gewoon lelijke ramen en roosters, mag jij uitmaken.

2. Rapunzel toren

We hebben allemaal graag veel natuurlijke verlichting in onze woning. Deze architect vond het duidelijk niet nodig, of is gewoon de ramen vergeten tekenen. De uitgerekte lelijke gevel doet ons dan ook denken aan de toren waar Rapunzel opgesloten zat. LELIJK!

3. Picasso

Het is niet omdat je van de kunstwerken van Picasso houdt, dat je huis er dan ook op moet lijken. Van deze gevel krijgen wij spontaan hoofdpijn. Wat zijn dat zelfs, ramen, deuren, balkons? Wij hebben geen idee! Stel je voor dat je aan de andere kant van de straat woont. Daarom werd het Rapunzelhuis hierboven misschien gebouwd? Wie weet.

4. Punthoofd

Van dit huis krijg je letterlijk en figuurlijk een punthoofd. De afslag naar de Efteling gemist, dan brengen we de Efteling gewoon naar huis. De architect van dit trollenhuis had was duidelijk een fan. Nuja, al een geluk is de woning wel een perfect bliksemgeleider met zijn lelijke pieken.

5. Alien dammen

Schaken is het nieuwe dammen. Net wanneer schaken aan populariteit wint, beslisten deze mensen een dambord huis te maken. Rage gemist? Dat is wel duidelijk. Straks komen de aliens deze bewoners ophalen omdat ze zich vergisten van planeet met dit futuristische staaltje architectuur.

6. Oma?

Oma is al jaren verdwenen? Tot plots… Wait what? Zei de gemene buurman nu niet ooit tegen oma ‘ik plak je tegen de gevel’? Dit is dus het resultaat hiervan.

7. Busje komt zo

Busje komt zo, of de bus gaat nooit meer weg. De bushalte zal je nooit meer missen, vooral niet wanneer deze in je gevel gemetst zit. Bekijk het van de positieve kant, nooit meer stinkende mensen rondom jou en altijd zitplaats!

8. Piramide

Euh, wat? Een bouwwerk van meer dan 3000 B.C. namaken 5000 jaar later en het er zo laten uitzien? Toetanchamon draait zich waarschijnlijk om in zijn graf. We steken ook bewust de straat over wanneer we dit huis ooit tegenkomen.

9. Meh

Slechte dag? Dit huis heeft het altijd. Vermoedelijk is deze woning zo beteuterd doordat z’n baardgroei duidelijk nog niet goed ontwikkeld is. Gelukkig zijn de gevels ‘eyebrows on fleek’.

10. Dronken caravan

Go home caravan, you’re drunk. Oeps, hij is al thuis, maar wel nog steeds dronken. De architect van dit staaltje bouwkunde kon duidelijk niet kiezen tussen een normale woning of een caravan. Nu moeten we toegeven dat wij veel liever in een caravan zouden wonen, zelfs ééntje waar het binnen regent, dan in deze woning.

Ziezo, nu ken je enkele van de meesterwerken van onze Belgische architecten. Smaken verschillen, zeker wanneer het aankomt op kunst. Het zou kunnen dat je je droomwoning tussen het lijstje hebt gevonden of dat je nooit tot het einde van dit artikel bent geraakt uit frustratie. Wij hebben alvast goed gelachen!

Previous ArticleNext Article
CULTUUR, INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *