Nieuw schrijnwerk in pvc, hout of aluminium? Ontdek onze stijlwijzer 0

Houten Ramen en Deuren

Wanneer je (ver)bouwt of renoveert, is het kiezen van buitenschrijnwerk zoals ramen en deuren een belangrijke stap. Het vormt niet enkel het esthetisch karakter van je woning, maar is ook belangrijk op het vlak van isolatie en duurzaamheid. Kies dus voor ramen en deuren die passen bij de look van je woning, maar die ook je comfort verhogen. De meest gekozen materialen zijn hout, aluminium en pvc. Welke soort kies jij?

Houten ramen en deuren

zijn vanwege hun authenticiteit en warmte een zeer populaire keuze. Het charmante karakter van houten buitenschrijnwerk is dan ook uniek. De hoge kwaliteit en uitstekende isolatiewaarden van hout en het feit dat het jaren meegaat zijn echte pluspunten van deze materiaalsoort. Hout is daarnaast water- en winddicht en afhankelijk van het type houtsoort, heel duurzaam. Houten ramen en deuren vereisen wel wat onderhoud.

Naast akoestische isolatie, biedt hout ook een goede thermische isolatie. Hierdoor verklein je de kans op koudebruggen.

Hout is uiteraard niet het goedkoopste materiaal voor schrijnwerk. Maar door de uitzonderlijke eigenschappen die eraan gekoppeld zijn, kan je nog altijd uitgaan van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Pvc ramen en deuren

Heb je een beperkter budget? Dan zijn ramen en deuren in pvc een prima alternatief. De goede isolerende eigenschappen van pvc zorgen trouwens nog voor een besparing: een lagere energiefactuur. Verder is pvc-schrijnwerk heel stevig, onderhoudsvriendelijk en volledig personaliseerbaar. Je kan de kleur en stijl van de profielen helemaal afstemmen op het karakter van jouw woning. Bovendien is pvc 100% recycleerbaar.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium wordt vaak gekozen bij grotere bouwprojecten, stadions of winkelcentra. Het prijskaartje ligt iets hoger dan bij pvc of hout en de isolatiewaarden liggen lager. Daarom is het niet de beste keuze voor appartementen of woningen. Doordat er uit aluminium grotere glasgevels of schuiframen kunnen gemaakt worden, zijn er architecturaal tal van mogelijkheden. Voordelen van aluminium zijn: brandveiligheid, lange levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en, net zoals pvc, 100% recycleerbaar.

Ook bij aluminium kan je de kleur van je profielen afstemmen op de look van je huis. Je hebt keuze uit alle RAL-kleuren. Afwerken kan met anodisatie of polyesterpoeder.

Professioneel advies

Elke materiaalsoort heeft zo zijn voor- en nadelen. Twijfel je nog? Laat je dan adviseren door een ramen- en deurenspecialist. Zo kom je te weten welk type het meest geschikt is voor jouw woning, bouw- of renovatieproject.

Previous ArticleNext Article
Renovatie ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *