4 essentials voor een echte DIY’er 0

Man en Vrouw aan het Klussen, Zonder Werkkleding

DIY projecten zijn op-en-top populair, zeker sinds corona. Met onze handen werken doet ons echt deugd en dat hebben we nu allemaal ontdekt. Even alle stress weg en focussen op 1 ding. Denk aan upgrades van IKEA kastjes, tot de elektriciteit leggen of een kruidenbak timmeren. Handige en creatieve Harry’s en Henrietta’s, dit is wat jullie nodig hebben!

Een basis werkkoffer

Een basis werkkoffer waar alles in zit koop je al snel voor 80 euro: denk aan schroevendraaiers, imbusjes, een lintmeter, een hamer en waterpas. Koop er één met een handige indeling en kweek de gewoonte om alles op zijn plaats te leggen. Voor een basis DIY’er of klusjesman, heb je niet meer nodig maar als je echt zaken wil bouwen, heb je ook een boormachine nodig, cirkelzaag en multitool voor schuren en slijpen.

Beschermingskleding

Wanneer je gaat zagen, boren en schuren moet je jezelf goed beschermen. Denk aan handschoenen, een werkbril en een mondmasker. Maar ook werkschoenen zijn essentieel zoals de Safety Jogger om je voeten en tenen te beschermen tegen scherpe of zware objecten. Verder investeer je best in werkkleding zodat niet al je normale kleding vuil wordt en vol stof zit. Berg ze op in je tuinhuis of in een aparte bak in je berging en zorg dat je ze goed laat verluchten na een dag werk. Een handige werkbroek is de Dassy werkbroek, met veel zakken en handige knielappen beschermt deze je bij elk DIY project!

Een stevige oude tafel

Om al je DIY werken op te bewaren (of drogen) en te kunnen uitvoeren, heb je een goede stevige tafel nodig. Kies een houten in plaats van een plastieken en kies vanuit ecologische, maar ook economische redenen een oudere tafel. Tweedehands vind je enorm veel tuintafels of werktafels die je aan een prijsje kan kopen. Stop dus met op je terras te werken en voorover te buigen: zo beschadig je je mooie meubels én je rug. Investeer in een goede werkhouding!

Ontspanning moet ook kunnen

Na een hele dag werken, is ontspanning nodig. Dus koop je een handige koelbox met lekkere drankjes, vers fruit en zoute snacks. Vergeet ook niet om genoeg te drinken en je te beschermen tegen de zon tijdens een dag werk. Koop een leuke draadloze luidspreker of koptelefoon (om de buren minder te storen) en luister naar een podcast of je favoriete muziek tijdens het werken. Nodig ten slotte je vrienden uit en organiseer een BBQ en serveer het vlees op je zelfgemaakte houten planken. Pluk er wat kruiden bij uit je DIY kruidenrek en zet handmade kaarsjes op tafel. En wie zegt dat je niet een beetje mag stoefen over je creaties? 😉

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *