4 interieurtips voor een moderne én originele look 0

Woonkamer met mooie raamdecoratie

Moderne inrichting met strakke vormen, een monochroom kleurenpallet en gigantische ramen: het is al jaren erg hip. Heb jij soms ook het gevoel dat wanneer je Pinterest afschuimt er niets meer origineel is? Ben je de zoveelste zwart-witte keuken wel wat beu gezien? Geen nood, ook bij een moderne inrichting kan je origineel uit de hoek komen. Hoe? Dat vertellen we je graag in deze blog.

Raamdecoratie naadloos laten aansluiten

Een vouwgordijn, maar ook een wavegordijn, vormt een mooi geheel met je muren. Het sluit zelfs zo goed aan dat je de overgang bijna niet meer ziet. Deze subtiele integratie van raamdecoratie zorgt ervoor dat je ruimtes groter lijken dan ze echt zijn, en wanneer je voor een lichtdoorlatende stof kiest, stroomt het licht je huis binnen. Ook met andere ingrijpen kan je een moderne setting creëren met je ramen. Denk aan schuiframen waarbij de rails in de vloer zijn verwerkt, een vouwraam (in plaats van schuifraam) met een matzwarte rand of een groot, laag raam met een dikke houten rand waarop je met een kussentje je eerste koffie van de dag kan drinken. En wat dacht je ervan om aan je raam lamellen te plaatsen? En dan hebben we het niet over een wit plastic exemplaar, maar matzwarte stoere lamellen voor een lang groot raam in je keuken. Samen met een houten vloer en wit werkblad, zorgt het voor een mooi contrast. Het zijn moderne ingrepen die jouw huis net dat tikkeltje meer geven en doen onderscheiden van de rest.

Keep it interesting

Moderne inrichting kan snel saai zijn: een ‘wit kubusje’ zoals ze zeggen met dezelfde keuken en inrichting. Om het toch wat interessant te houden, kan je drie simpele trucjes toepassen. De eerste is kleur. Belangrijkste tip: wanneer je kiest voor kleur in een modern interieur, remember to keep it simple. Een grote plant, wat verse bloemen, een mooi dekbed of een kleurrijke designlamp frist je ruimte op. De basics houd je beter, je weet wel, basic. Denk aan een houten eettafel, een stoffen zetel en een gezellige keuken. Als kleur niet je ding is, kan je voor interessante structuren kiezen: een organisch gevormde lamp in de woonkamer, een zachte boxspring in je slaapkamer of houten panelen in je badkamer. De derde optie is om met licht te spelen. Naast klassieke spotjes kan je een ledstrip verwerken in je boekenkast, of kan je licht achter je spiegel integreren in de badkamer. Een statement lamp in je hal of boven je eettafel zorgt ook voor die extra touch.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *