Creëer meer opbergruimte met deze tips! 0

Creëer meer opbergruimte

Het allerbelangrijkste in huis is dat jij er met plezier woont en je er comfortabel in voelt. Hoe je dat bereikt is natuurlijk voor iedereen anders. De ene persoon houdt van een vol huis, terwijl de ander dat al snel te druk vindt. Er zijn wel zaken, waar bijna iedereen zich fijn bij voelt, zoals veel opbergruimte. Dat is iets wat bijna elk huishouden wel te kort komt. Die ruimte is juist zo belangrijk in huis, zodat jouw huis in balans is en blijft. Hoe minder opbergruimte je hebt, hoe meer rommel je in huis zou hebben, want je kunt het niet kwijt. Er zijn dan een paar stappen die je moet doorlopen en daar kom je hieronder meer over te weten.

Stap 1: Opruimen

De eerste stap is om eens op te ruimen. Want kom je wel echt opbergruimte te kort of heb je simpelweg te veel spullen. Het is goed om daar eens kritisch naar te kijken, want veel heb je waarschijnlijk niet nodig. Zoek het per kamer uit, zodat het niet een te grote rommel wordt. Als je kinderen hebt, kun je hen ook in hun eigen kamers aan het werk zetten. Het is goed om eens in het jaar eens te relativeren of je al die spullen wel echt nodig hebt. De trend van dit moment is kwaliteit boven kwantiteit kiezen. Denk daar eens over na, wanneer je bezig bent met het uitzoeken. De spullen, waar je afscheid van durft te nemen, kun je bijvoorbeeld verkopen of doneren aan een goed doel. 

Stap 2: Ordenen

Nu je alles hebt verzameld wat je wel wil houden is het tijd om te ordenen. Maak een paar stapels, zodat je weet hoeveel spullen je in elke categorie hebt. Daarna kun je gaan kijken welke opbergmogelijkheden er moeten gaan komen. Kijk weer per kamer, hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Op die manier kun je alsnog de balans behouden. 

Maak ook stapels van de spullen die weg moeten. Een stapel met spullen die je verkoopt en een stapel voor het goede doel. Zorg ervoor dat je deze fout niet maakt, want dan kun je weer opnieuw beginnen. 

Stap 3: Opbergen

Nu je weet hoeveel je moet opbergen is het tijd om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Waarschijnlijk begint hier ook het probleem, want de opbergruimte heb je juist niet. Er zijn een paar verschillende opties, om meer opbergruimte te creëren. Het ligt er ook aan waar je natuurlijk opbergruimte te kort komt. 

Opbergruimte in de slaapkamers

Vaak kom je opbergruimte te kort in de slaapkamers, dit komt vaak door te veel kleren, schoenen of beddengoed. Maar, ook koffers bijvoorbeeld, die je nergens kwijt kunt. Er zijn dan allerlei mogelijkheden om opbergruimte te creëren. Neem bijvoorbeeld een bed met een opbergruimte onderin. Zo kun je daar bijvoorbeeld al je beddengoed in kwijt. Als je ruimte over hebt kun je daar nog schoenen in opbergen of bijvoorbeeld de zomer en/of winterkleding. Ook is het een optie om zulke spullen op te bergen in de koffers. De koffers staan er toch, dus die opbergruimte kun je net zo goed benutten. Wellicht kun je dan toch ergens een plaatsje maken voor de koffers, zoals bijvoorbeeld achter de deur. 

Opbergruimte in de woonkamer

In de woonkamer is het verstandig om met kasten te werken. Laat bijvoorbeeld een kast op maat maken voor onder de trap. Daar kun je van alles in kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het speelgoed van de kinderen, maar ook een bakje met de sleutels van iedereen of andere belangrijke documenten. Als de kast echt in het zicht staat, kun je deze nog aankleden met een leuk plantje of een leuke kaars. Zo lijkt alles net iets meer in balans en heb je wel weer een heleboel opbergruimte erbij. 

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *