Cultuur combineren in jouw interieur 0

Cultuur Combineren in jouw Interieur

Op het eerste gezicht lijkt cultuur natuurlijk niet tastbaar te zijn. Cultuur omvat namelijk onder andere de gebruiken en tradities in een land. Cultuur zijn ook alle activiteiten die je kunt beleven. Daarentegen kan cultuur ook weer wel tastbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan gebouwen, die je bezoekt als je in een andere stad of land bent. Ook dat is natuurlijk cultuur. Maar, hoe combineer je cultuur met jouw interieur? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.

Neem iets mee van vakantie

Het kan zijn dat een bepaalde cultuur jou heel erg trekt. Neem bijvoorbeeld Zuid-Afrika als voorbeeld. Wellicht ben je daar een keer op safari geweest en heb je al mooie beelden mee naar huis genomen. Dat is een stukje cultuur. Wellicht dat je dus niet eens doorhad dat je al cultuur in jouw interieur hebt gecombineerd. Je kunt ook elk ander land als voorbeeld nemen. Of je nou een beeldje mee naar huis neemt of een paar stenen. Het zijn allemaal onderdelen van de cultuur van een land. Thuis kun je die dus gemakkelijk in je interieur opnemen. 

Wellicht kun je er zelfs een sport van maken, door in elk land iets te verzamelen. Doordat je steeds jouw nieuwe vangst van vakantie in jouw interieur opneemt, combineer je het beste van cultuur en interieur met elkaar. 

Shop het online

Waar zouden we zijn als we geen internet tot onze beschikking hadden? Tegenwoordig kun je alles online vinden. Van informatie over cultuur tot in dit geval ook echte culturele accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een kussenhoes met een olifant uit het wild erop. Wellicht dat deze niet oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt, maar het is ook het gevoel dat zo’n accessoire jou geeft. Als je bij het zien van deze kussensloop al aan Zuid-Afrika moet denken, dan is het zeker een accessoire dat in jouw huis opgenomen moet worden. Het cultureel aspect is in dit geval de gedachte en het gevoel dat je erbij krijgt, als je het ziet. 

Uiteraard kun je ook altijd iets bestellen uit een land. Via het internet is dat tegenwoordig heel simpel. Alles uit andere landen kun je bestellen. Zelfs eten kun je aan laten komen, mocht je dat willen. Ook dat is natuurlijk weer een aspect van cultuur. Bepaald voedsel is ook een onderdeel van de cultuur in een land. Denk bijvoorbeeld aan echte Italiaanse pasta die je tot je deur kan laten bezorgen. Ook Amerikaans of Koreaans snoep wordt bijvoorbeeld vaak besteld. In dit geval zul je het eten moeilijk kunnen combineren in je interieur, maar het geeft wel aan hoe makkelijk het is om dingen uit een andere cultuur te bestellen. Datzelfde geldt dus ook voor accessoires als beeldjes, kussens en andere kleinigheidjes. 

Maak het zelf

Als je iets uit een land na gaat maken, heeft dat niet per se iets met cultuur te maken. Het kan je wel laten denken aan een bepaalde cultuur en het is ook het gevoel dat je erbij hebt wat telt. Maar, we bedoelen ook het verzilveren van momenten bijvoorbeeld. Laten we voor het gemak weer even Zuid-Afrika pakken als voorbeeld. Stel je hebt hier een hele gave foto gemaakt tijdens de safari. Deze kun je bijvoorbeeld groot af laten drukken op fotobehang of laat er een mooi groot schilderij van maken. In beide gevallen heeft het een culturele waarde, omdat de foto officieel uit Zuid-Afrika komt. Bovendien zal deze foto jou ook altijd doen herinneren aan deze te gekke vakantie. 

Er zijn dus heel veel verschillende manieren om cultuur in jouw interieur op te nemen. Datzelfde geldt dus voor kunst in huis, wat ook een onderdeel is van cultuur.

Previous ArticleNext Article
CULTUUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *