Hoe richt je je badkamerkast efficiënt in? 0

Ingerichte Badkamer

’s Morgens wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen. Efficiënt te werk gaan in de badkamer is dus de boodschap. Wanneer alles een vaste plaats in de kast heeft, gaat dat een stuk sneller. Met onderstaande tips, richt jij je badkamerkast zo doeltreffend mogelijk in.

1. Verzamel je essentials

Gebruik een mandje en leg daarin al je essentials om je ochtendritueel in de badkamer zo vlot mogelijk te laten verlopen: deodorant, haarborstel, elastiekje, handspiegel, make-up, dagcrème … Zo hoef je niet elke ochtend in verschillende kastjes op zoek te gaan naar al je spullen.

2. Declutter

Té veel spullen in je kastjes, nemen niet enkel een hoop ruimte in, je verliest er ook nodeloos tijd mee. Je essentials terugvinden is namelijk makkelijker in een goed opgeruimde kast. Declutter of ontspul dus regelmatig je kastjes. Nagellakjes of andere make-upspullen die je al jaren niet meer hebt gebruikt, hebben hun vervaldatum wellicht overschreden. Weg ermee! Handdoeken die aanvoelen als schuurpapier? Die ga je ook echt niet meer gebruiken en mogen dus mee weggegooid worden.

3. Extra spiegelkast

Een spiegelkast in de badkamer is superhandig om je dagdagelijkse spullen in op te bergen en te organiseren. Beschik je over twee wastafels? Overweeg dan om meer dan één spiegelkast te plaatsen in je badkamer. Je vergroot er je badkamer mee en creëert er extra licht door. Bovendien heb je dan een extra kast om al je spullen in op te bergen.

4. Opbergkast onder de wastafel

Wellicht volstaat een badkamerspiegelkast niet om al je spullen in kwijt te kunnen. Denk bijvoorbeeld aan je grotere toiletartikelen. Plaats daarom ook een opbergkast onder je wastafel. Hierin kan je bijvoorbeeld wc-papier, handdoeken en een haardroger kwijt. Of je wekelijkse poetsproducten.

5. Categoriseer

Geniet je ’s morgens graag (te lang) van je Hansgrohe regendouche? En moet het daarna vooruit gaan? Dan is het handig dat je spulletjes en accessoires binnen handbereik liggen, op een logische plek én dat ze niet allemaal door elkaar liggen. Het is handig om opbergmandjes te gebruiken en je spullen te categoriseren. Zo kan je een mandje maken voor make-upspullen als make-up, borstels en micellair water. Of een mandje met scrubs, douchegels, shampoos en haarverzorgingsproducten.

6. Benut je opbergruimte optimaal

Voor je je badkamerkast kan indelen, kijk je best naar de beschikbare ruimte. Zijn de lades of vakken hoog of laag, diep of ondiep? Voorzie dan opbergmandjes waarmee je je ruimte zo efficiënt mogelijk benut.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *