De drie meest gemaakte fouten bij een badkamerrenovatie 0

Badkamerrenovatie

Een badkamer wordt dag in dag uit heel veel gebruikt: de kinderen maken zich er klaar voor school, houden van een leuk bad met hun badeendje in het weekend en jij geniet er van een heerlijk hete douche na een lange dag. Niet vreemd dus dat naast de keuken, de badkamer vaak het meeste nood heeft aan een opknapbeurt. Plan je een renovatie? Dan geven wij je de drie meest gemaakte fouten mee. Want een gewaarschuwd man of vrouw is er twee waard, toch?

Te goedkope kranen

Veel mensen proberen te besparen op kranen. Maar neem ons advies aan: een kwaliteitsvolle douchekraan of zelfs keukenkraan is de investering waard. De regel is: investeer in zaken die dagelijks veel worden gebruikt. Een kraan moet goed tegen vocht kunnen, het wordt erg vaak proper gemaakt en mag niet afslijten door anti-kalk of dagelijks gebruik. Daarbij ziet een goedkope kraan er al snel ‘versleten’ uit, wat de look van je heel badkamermeubel beïnvloedt. Investeer dus in goede kranen, en probeer te besparen op je badkamermeubels door ze samen te kopen met een serieuze korting, door zelf je oude badkamer af te breken of door een goedkoper materiaal te kiezen qua tegel, zoals keramiek of vinyl.

Onvoldoende opbergruimte

Een badkamer ziet er al snel erg rommelig uit: denk aan shampooflessen, vuile handdoeken, kledij en schoonheidsproducten. En wil je net geen oase van rust creëren? Denk dus op voorhand na over je opbergruimte. Zo kan je kiezen voor een spiegelkast die je zelfs in de muur kan laten plaatsen als je vanuit een bouwskelet start. Een zwevend meubel met grote lades en enkele planken aan de muur voor handdoeken en mandjes zijn ook erg handig. Of werk met een op maat gemaakte schuifkast naast je aanrecht om nog meer op te kunnen bergen.

Weinig bewegingsruimte

Bij het plannen van de badkamer, zorgen de meeste mensen voor te weinig ruimte. Theoretisch gezien lijkt de afstand tussen bad, toilet en aanrecht altijd veel groter. De gouden regel is 60 cm voor elk meubel. Ook kan je vermijden dat je één groot oppervlakte in het midden van je badkamer creëert, maar te weinig plaats naast of voor je toilet hebt, door te werken met een scheidingswand in het midden van je badkamer. Zo kan je je bad tegen deze wand plaatsen en achter de wand een douche en toilet installeren. Zo creëer je privacy en meer ruimte voor elk meubel.

Previous ArticleNext Article
Renovatie ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *