5 Redenen om een vloerkleed aan te schaffen! 0

Vloerkleed in de woonkamer

Sommige items in huis, maken het net even gezelliger. Denk bijvoorbeeld aan dat grote schilderij aan de muur of die eyecatcher van een lamp. Een gekleurde muur kan ook voor die gezelligheid zorgen. Vormen en kleuren die afwijken van het interieur, zorgen vaak voor een warme sfeer in huis. Ze vrolijken de ruimte op en zorgen ervoor dat je niet alleen in jouw huis bent, maar dat het ook jouw thuis is. Een ander item wat bij elke woonkamer past is een vloerkleed. Waarom je die aan moet schaffen laat Bouwteamwoning.be je graag in dit artikel weten

Zorgt voor sfeer

We hadden het net al even over sfeer en gezelligheid. Een vloerkleed kan daar ook voor zorgen. Een ruimte ziet er namelijk meteen anders uit, ongeacht de kleur of vorm die je kiest. Een woonkamer bijvoorbeeld oogt meteen gezelliger als er een kleed op de grond ligt, dan wanneer je de hele vloer ziet. Voor welk kleed je dan moet gaan is natuurlijk afhankelijk van je interieur. Als je veel gebruik hebt gemaakt van rechte hoeken in het interieur, wil je wellicht voor een rond vloerkleed gaan, om wat meer dynamiek te creëren. De kleur hangt natuurlijk ook af van de inrichting. Wellicht wil je wel voor een kleed gaan, die bijvoorbeeld afsteekt tegen de bank, zodat het in ieder geval niet saai wordt. Houdt dan de kleur aan van de kussentjes op de bank of de kleur van de muur. Lees hier hoe je ook op andere manieren het interieur sfeervol kunt maken. 

Ideaal met kleine kinderen

Kleine kinderen kruipen het liefst over de grond, dat is natuurlijk algemeen bekend. En wanneer ze beginnen met lopen, zullen ze tijdens de eerste stapjes zich altijd vasthouden aan de tafel of aan de bank. Dit gaat natuurlijk niet altijd even soepel en daar komen de nodige valpartijen bij kijken. Als ouder of verzorger wil je natuurlijk zorgen voor een zachte landing en daarvoor is een vloerkleed enorm geschikt. De val wordt dan lang niet zo hard als op de vloer. Ook spelen op een vloerkleed is idealer dan op de grond. Kinderen zitten niet alleen zachter, het is ook warmer dan zitten op een kale grond. 

Bescherming tegen de vloer

Elke vloer kan beschadigen en vooral vloeren in huis. Er wordt namelijk geleefd, dus na enige tijd zul je heus gebruikssporen gaan zien. Als je vaak van interieur of inrichting verandert of als er veel met stoelen wordt geschoven, zullen er op een gegeven moment krassen ontstaan. Op de ene vloer vallen die krassen natuurlijk meer op dan op de andere. Om deze gebruikssporen niet erger te maken, kun je het beste een vloerkleed aanschaffen. Op die manier kan de vloer niet meer beschadigen. De beschadigingen die er al zaten? Die vallen door het kleed natuurlijk ook niet meer op! 

Warme voeten

Er zijn mensen die het liefst op sokken of op blote voeten lopen in huis. Dat kan natuurlijk, want je bent thuis, dus lekker doen wat je zelf wil. Alleen kan dat op sommige dagen nog wel eens koud zijn. Een koude vloer zorgt natuurlijk voor koude voeten. Een vloerkleed daarentegen zorgt er weer wel voor dat je warme voeten krijgt. Dit kan ook een reden zijn om een vloerkleed naast je bed te leggen. Zo sta je ook elke ochtend op een warm kleed, in plaats van de koude vloer, waardoor je in de winter meteen afkoelt als je uit bed stapt. 

Isolerende werking

Naast alle andere voordelen van een vloerkleed, kunnen ze ook praktisch zijn. Een vloerkleed kan namelijk een isolerende werking hebben, waardoor de warmte langer in huis blijft, wanneer de verwarming is aan geweest. Daarnaast zorgt een vloerkleed voor geluidsdemping. Dat is dan weer fijn voor je onder- of bovenburen, indien je die hebt. Nu je overtuigd bent dat je een vloerkleed nodig hebt, zijn deze tips nog handig om te lezen. Zo weet je bijvoorbeeld welke vorm of kleur je het beste in huis kan halen.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *