Dit zijn de interieurtrends voor deze winter 0

Interieurtrends voor deze Winter

De zomer is voorbij. Dat is een ding wat zeker is. Het wordt buiten weer kouder en de dagen worden korter. De tuinsets worden weer in de schuur gezet en we gaan massaal gezellig binnen zitten. Maar binnen zitten verveelt ook wel eens… Je huis is misschien wel toe aan een nieuw interieur. Wanneer was voor jou de laatste keer dat je de boel eens flink om hebt gegooid? Er zijn veel nieuwe interieur musthaves en in dit artikel wordt daar alles over vertelt!

Slim wonen

Slim wonen hoor je steeds vaker voorbijkomen. Gebruikelijke meubels en apparaten worden vervangen door slimme apparaten. Een van de trends deze winter is slimme raamdecoratie. Dit omdat slimme raamdecoratie ervoor zorgt dat je interieur direct mooi is aangekleed. Slimme raamdecoratie is zo slim dat jij de thermostaat een standje lager kan zetten. De warmte blijft namelijk binnen en de kou blijft goed buiten. Slimme raamdecoratie is verkrijgbaar in alle kleuren en als jij de kleur van het najaar wil aanhouden moet je gaan voor natuurlijke materialen en warme kleuren. Er bestaan ook verschillende transparanties. Wil jij gaan voor meer privacy of houd je van een gezellige door kijk? En iedereen wil toch indruk maken op vrienden en familie door je elektrische rolgordijnen te laten zakken met hun stem. 

Organische vormen

Aankomende winter gaat het ook draaien om een zachte uitstraling. Ronde, bolle en golvende vormen zijn de belangrijkste vormen dit najaar. Deze vormen geven ondanks dat ze asymmetrisch zijn een rustig gevoel in je huis. Je kan dit in allerlei manieren in je huis toepassen, Denk bijvoorbeeld aan spiegels, vloerkleden of tafels. Met ronde meubels doorbreek je de vele rechte lijnen die een kamer kan hebben. Zorg er wel voor dat je de ronde en golvende vormen op verschillende plekken in je huis terug laat komen. Dit zorgt voor de juiste balans

Natuurlijke materialen

We hadden het er net al even over bij de raamdecoratie. Natuurlijke materialen worden steeds populairder en dat zal deze winter niet veel verschillen.  Denk aan materialen zoals bamboe, jute, marmer, leer en hout. In de Scandinavische stijl zie je veel licht gekleurd hout. Als je voorkeur uitgaat naar een industriële woonruimte moet je gaan voor donker en grof hout waar de nerven goed te zien zijn.

Duurzaamheid

Een veel terugkomend thema in het interieur is duurzaamheid. Met slimme raamdecoratie zorg je er al voor dat je huis een stuk duurzamer is. Maar ook meubels worden steeds vaker gemaakt van gerecyclede materialen. Duurzaamheid is een opkomende trend maar is zeker dit najaar niet te missen in je interieur.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *