Als een koning in jouw huis leven met deze luxe items 0

Jacuzzi in de Tuin

Als je luxe items in huis hebt, leef je al snel als een koning. Maar, veel luxe items zijn natuurlijk ook super functioneel. Ze zijn misschien een tikkeltje duurder dan andere producten, maar vergroten wel het wooncomfort. De luxe producten waar wij het over hebben zijn ondanks de grote uitgave wel het investeren waard.

Quooker

Een Quooker is dé kraan die jij in jouw keuken wil hebben. Buiten het fantastische design is deze kraan ook nog eens multifunctioneel. Naast koud en warm water, haal je uit deze kraan ook kokend en bruisend water. In plaats van alles onder één dak, kunnen we hier spreken van alles uit één kraan. Het voordeel hiervan is dat zo’n kraan veel duurzamer is dan een aparte waterkoker en sodastream. Apparaten verbruiken namelijk stroom en dat is bij een Quooker natuurlijk niet het geval. Bovendien is het water natuurlijk veel zuiverder dan uit een normale kraan, dit komt omdat het gefilterd wordt. 

Als je niet van wachten houdt is een Quooker ook ideaal. Nooit meer wachten tot een pan met water kookt. Je zet nu gewoon een pan met kokend heet water op het vuur. Hetzelfde geldt voor een kop thee of oploskoffie. Water hoef je niet meer apart te koken, maar tap je voortaan gewoon uit de kraan. Doordat je die apparaten niet meer hoeft te gebruiken scheelt het niet alleen stroom, maar ook water en ruimte op het aanrecht. 

Vloerverwarming

Hoe heerlijk is het om thuis op je sokken of blote voeten te lopen en altijd warme voeten te hebben? Dat kan dus als je vloerverwarming in huis aan laat leggen. Je hebt dan keuze uit twee verschillende opties. Bij de elektrische optie, wordt de bedrading die onder de vloer ligt verwarmt. Als je kiest voor vloerverwarming op water gebaseerde systemen, dan wordt de vloer verwarmt door het hete water dat door buizen stroomt. Beide opties besparen in elk geval al veel meer energie dan normale radiatoren. Dat heeft te maken met het feit dat een vloerverwarming op 29 graden al warm genoeg is om de hele ruimte te verwarmen. Met een radiator zit je dan al op 65-75 graden om hetzelfde resultaat te creëren

Als je voor vloerverwarming kiest heb je geen last meer van radiatoren. Ze nemen dus geen ruimte meer in beslag, waardoor je jouw woonkamer bijvoorbeeld heel anders in kan richten. Daarnaast zijn het natuurlijk echte stofvangers, waar je met vloerverwarming ook geen last meer van hebt. Bovendien is een huis verwarmen via de vloer ook veel gezonder. Er blijft namelijk genoeg zuurstof in de ruimte en de luchtkwaliteit blijft ook optimaal, met een radiator is dat natuurlijk niet het geval. Je kunt eventueel altijd nog planten in jouw huis zetten, om extra zuurstof te creëren. 

Waterontharder

Heb je last van eczeem of van een droge huid? Dan kan het wel eens zijn dat een waterontharder voor jou een uitkomst is. Een waterontharder maakt het water zacht, wat dus beter is voor de huid. Bovendien bespaar je een hoop geld met een waterontharder en belast je het milieu minder. Waar water is, is kalk namelijk. Een waterontharder zorgt ervoor dat je geen kalkaanslag meer hebt, waardoor je ten eerste minder hard hoeft schoon te maken. Dat scheelt dus een hele hoop sop en water. 

Ten tweede gaat jouw witgoed langer mee, want door kalkaanslag slijt een product gewoon veel sneller. Kalk gaat namelijk overal op en aan zitten en dus ook op de verwarmingselementen van bijvoorbeeld een wasmachine. Het gevolg daarvan is dat het veel langer duurt tot zo’n apparaat is opgewarmd en dat kost jou weer meer stroom. Al met al is een waterontharder dus echt een must. Als je die in combinatie met een Quooker laat installeren, heb je boven ook lekker drinkwater. Wel zo handig als je ‘s nachts een keer dorst hebt. 

Ben je toe aan nog een beetje meer luxe in huis? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een robotstofzuiger of wat dacht je van een jacuzzi in de tuin? 

Previous ArticleNext Article
INSPIRATIE ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *