Een nette keuken creëer je zo 0

Een Schone Keuken

We hebben het vaak over trends en inspiratie voor de woonkamer. We bespreken dan de laatste interieurtrends en geven tips over het interieur, maar we hebben het niet vaak genoeg over de keuken. Er is namelijk een hele trend gaande over het inrichten van je keuken en dan met name de keukenkastjes. Wat de trends zijn en hoe je een nette keuken creëert, lees je in dit artikel.

Een leeg aanrecht

Als je een keuken binnenloopt moet je het gevoel van rust krijgen. In een drukke keuken kun je namelijk niet fijn koken. Zorg daarom dat het aanrecht zo goed als leeg is, zodat je alle ruimte hebt. De enige apparaten die op jouw aanrecht mogen staan zijn de waterkoker en het koffiezetapparaat. De rest van de apparaten kun je het beste opbergen, want die staan anders alleen maar in de weg. Bovendien zorgt een leeg aanrecht ook voor veel meer rust en balans in een keuken. 

Weinig meubels

Pas de hoeveelheid meubels aan, aan de grootte van je keuken. Te vol is namelijk te druk. Als je een kleine keuken hebt, zijn 4 stoelen en een kleine tafel vaak al te veel. Kies dan eerder voor een smalle bartafel met barkrukken. Dat neemt niet te veel ruimte in beslag, waardoor het niet te druk is qua meubels. Anders heb je net het aanrecht leeggemaakt en zijn de meubels weer de drukke factor. Zo blijf je natuurlijk bezig. 

Heb je een grote woonkeuken? Dan heb je eindeloze opties. Dan zou je barkrukken kunnen neerzetten aan het kookeiland. Daarnaast kun je nog een grote tafel kwijt met stoelen. De grootte van de tafel ligt natuurlijk aan de grootte van je gezin en het eventuele bezoek dat vaak over de vloer komt. Als je de ruimte ervoor hebt, benut die dan ook. 

Genoeg opbergruimte

Die apparaten moet je dan wel ergens kwijt kunnen. Ideaal zou zijn als ze in één van de keukenkastjes passen, dan staan ze meteen achter een deurtje en heeft niemand er last van. En ze staan alsnog in de keuken, dus je kunt er snel bij, wanneer je ze nodig hebt. Als dat niet past kun je altijd een paar planken in de keuken laten ophangen, mocht daar plaats voor zijn. Zorg wel dat de apparatuur een beetje bij elkaar past, zodat de verschillende kleuren niet te druk ogen op de planken. 

Mocht het wel druk ogen, dan is de keuken een beetje uit balans. Los het dan op door de apparatuur in een andere kast op te bergen. Niet geheel ideaal, want die kast is waarschijnlijk verder dan de keuken. Anderzijds zorgt alles opbergen wel weer voor meer rust, waardoor je dat er wellicht voor over hebt. 

Met genoeg opbergruimte, bedoelen we ook genoeg ruimte voor de voorraad die je in huis hebt. Je moet een grote kast hebben, waar je onder andere blikken soep, zakken chips en andere producten kunt opbergen. Als je een kast van 2 planken hebt, wil je daar wellicht wat planken bij hangen. In plaats van planken, kun je ook kiezen voor een stellingkast bijvoorbeeld. Dat hangt maar net af van de kast die je hebt. 

Alles geordend 

Alles ordenen is altijd belangrijk om de balans goed te behouden. Bovendien is dit ook een enorme trend de laatste jaren. Stop alle kruiden in dezelfde soort potjes en plak er een label op met wat er in zit. Je zult zien dat dit zo rustig gaat ogen in jouw keukenkastjes. Hetzelfde kun je doen met allerlei andere producten, denk aan verschillende soorten pasta, verschillende cereal en bakproducten zoals bloem en baking soda. Daar zijn die extra planken of stellingkast in de voorraadkast dus ook goed voor.

Previous ArticleNext Article
INTERIEUR ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *