Alles wat je moet weten over een veranda in de tuin! 0

Overkapping van FSoutdoorliving.nl

Veranda’s zijn de laatste jaren enorm in trek. Gemiddeld genomen vind je in bijna elke straat wel een veranda in de tuin. Dat is ook niet heel gek, want een veranda is een echte aanwinst in jouw tuin. Waarschijnlijk heb je nog talloze vragen voordat je er één aan wil schaffen. Een deel van die vragen kunnen we hopelijk beantwoorden in dit artikel. Lees snel met ons mee.

Redenen tot aanschaf

Een veranda is een must-have om te hebben in jouw tuin. We zijn gewend aan de regen in ons land, maar dat betekent niet dat we de pret mogen laten bederven. Door een veranda aan te schaffen, kun je altijd droog in jouw tuin zitten. Of het nu hartje winter is of hoogzomer, met een regenbui zit jij lekker droog. Op die manier kun je ook elke dag van het jaar genieten in jouw tuin. Wat wil je nog meer? 

Bovendien is het ook ideaal als je kinderen hebt. Zij kunnen lekker onder een droge overkapping spelen, terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt. Hetzelfde geldt voor je hond die bijvoorbeeld graag buiten ligt. Alles kan gewoon doorgaan in de veranda! 

Een andere reden om een terrasoverkapping aan te schaffen is de gezelligheid. Door de led spots, die je erbij kunt kiezen creëer je gemakkelijk sfeerverlichting. Dat zorgt voor een gezellige sfeer, waardoor je graag met vrienden een borrel wil doen. In de zomermaanden kun je nog lang onder de overkapping blijven zitten totdat het echt koud wordt. Koelt het wel flink af? Dan kun je er altijd nog een kleine kachel inzetten om de boel te verwarmen. 

Een veranda kan ook de nieuwe afspreekplek worden voor je kinderen. Ze kunnen van alles organiseren onder de veranda. Van spelletjesavonden tot borrelavond en van een picknick tot een BBQ. Alles kan gerealiseerd worden in een veranda. Zie het dus ook echt als een tweede woonkamer of een verlengstuk van je woonkamer. Alles wat je normaal gesproken binnen doet, zou je nu technisch gezien in de veranda kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan dat bakje koffie in de ochtend of dat uurtje lezen in de avond. Jouw nieuwe rustplek wordt dat hoekje in de loungeset in plaats van de zitplek op de bank. 

De verschillende opties

Een veranda kan in de meest gevallen tot in de puntjes worden samengesteld. Dat geldt in ieder geval bij aluminium overkappingen zo. Jij kiest wat je mooi vindt en daar wordt een totaalpakket van gemaakt. Kies de kleur, de goot, de staanders en de dakbedekking. 

Bovendien kun je de veranda nog dicht laten maken met van alles. Glazen schuifdeuren zijn een optie als je bijvoorbeeld de voorkant dicht wil laten maken. Deze kun je overigens ook aan de zijkanten laten monteren, mocht dat zinvol zijn. Als je huis tussen twee schuttingen in staat en je laat de overkapping over de breedte monteren, dan zul je niet veel hebben aan glazen schuifdeuren aan de zijkanten. 

Uiteraard wil je de veranda wel dicht hebben, om er elke dag van het jaar onder te genieten. Je bent dan eerder gebaat bij een zijwand inclusief zijspie. Vaak heb je nog keuze in verschillende zijwanden, zoals bijvoorbeeld een ISO sandwich paneel of aluminium schutting delen. 

Wil je wel dat er licht naar binnen kan schijnen aan de zijkanten, maar hoeven die niet open geschoven te worden? Kies dan eerder voor een horizontale glazen schuifwand. Deze kun je omhoog en omlaag bedienen, zodat er meer frisse lucht binnen kan komen op een zonnige dag. Is er juist regen voorspeld? Dan laat je ze uiteraard omhoog. Een andere optie is om er glazen kozijnen in te laten zetten. Het nadeel is dan wel dat deze niet open kunnen, mocht dat ooit wenselijk zijn. 

Twijfel je niet meer? Dan zijn lees je hier de stappen om een veranda aan te schaffen.

Previous ArticleNext Article
Tuin ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *