Top 5 mooiste oude steden 0

Ben jij geïnteresseert in geschiedenis? Misschien heb jij het gevoel dat jij in het verkeerde jaar geboren bent? Wellicht denk je dat je in je vorige leven een keizer was van een Middeleeuws rijk. Misschien ook niet. Ga nu zelf op ontdekking in deze 9 mooiste Middeleeuwse steden ter wereld en ondervind zelf of deze plekken je bekend voorkomen. Gewoon geschiedenis en cultuur opsnuiven is natuurlijk ook een mogelijkheid. 

1. Carcasonne, Frankrijk

Als je op zoek bent naar een ‘time-out’ van de buitenwereld is Carcasonne de plek bij uitstek. Deze middeleeuwse ommuurde stad is een ideale getaway aangezien je hier echt afgezonderd zit van de rest van de wereld.
De stad werd initieel gebouw in de 13e eeuw temidden van allerlei handselroutes die de atlantische oceaan, middelandse zee, Pyryneeën en Massif Central verbonden. Er zijn vele rijken die Carcassonne hebben bezet zoals de Romen, Visogoten en meer. Hierdoor kan je een hoop cultuur en geschiedenis vinden, zoveel zelfs dat de plaats op de Unesco werelderfgoed lijst staat.

2. San Gimignano, Italië

Wil je een bezoekje brengen aan Toscane? Dan is het middeleeuwse stadje San Gimignano een must-see. Wanneer je er vanop het uitkijktpunt de skyline kan bewonderen, laten de 14e eeuwse torens je voelen alsof de 21e eeuw een tijdmachine naar de toekomst is. Het gebied was ooit in het bezit van de heerschappij van Florence. Dit kan je duidelijk zien door het vele aantal toren die er te bezichtigen vallen. Aan natuur een oude bouwkunst geen gebrek!

3. Hallstatt, Oostenrijk

Voor Hallstatt gaan we nog een beetje terug in de tijd. Haal de viking (of eerder gezegd Kelt) in jouw naar boven door dit pittoreske bergdorp.Ook de Romeinen waren erg actief in dit dorp. Er valt heel veel cultuur, geschiedenis en natuur op de snuiven. De barokke sfeer en indrukwekkende uitzichten zorgen voor perfecte Instagram foto’s. Daarom, of omwille van de rijke geschiedenis werd ook deze plek op de Unesco wereld erfgoed lijst geplaatst.

4. Bern, Zwisterland

Op zoek naar een middeleeuwse stad in Centraal-Europa? Bern is ‘the place to be’! Na jaren van vele nederzettingen en oorlogen werd de stad uiteindelijk een onafhankelijk. Deze vele nederlagen hadden een grote invloed op de cultuur, waardoor je er een hoop aan geschiedenis kan terugvinden. Van kunst tot architectuur en rivieren tot historische gebouwen. Bern heeft het allemaal. De oude binnenstad, die waarschijnlijk het meeste interessante deel is van Bern werd bijgevolg ook opgenomen in de Unesco werelderfgoed lijst.

5. Lillafured, Hongarije

Natuur en cultuur fan? Het stadje Lillafured is de perfect combinatie. Deze stad werd in 1890 gebouw in opdracht van Andras Bethlen omdat hij graag een holiday resort wou. De overheersende stijl van het unieke dorpje is neo-rennaisance, maar het voelt echt wel middeleeuws aan. Intussen is het ‘resort’ uitgegroeid tot een echt dorp met kastelen, unieke bouwwerken, watervallen, grotten en botanische tuinen.

Previous ArticleNext Article
CULTUUR, GESCHIEDENIS ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *