Waarom je moet investeren in een goed ventilatiesysteem 0

Ventilatiesysteem

Als je van plan bent om te bouwen of te renoveren, kun je er bijna niet meer omheen. Verluchten doe je vanaf nu niet meer door een raam open te zetten, maar door een goed ventilatiesysteem te (laten) installeren. Niet alleen zorgt zo’n systeem ervoor dat je energie bespaart, het levert je ook tal van andere voordelen op. Welke dat zijn, lees je hier.

Altijd een aangename temperatuur in huis

Door gebruik te maken van een ventilatiesysteem, wordt de temperatuur in je woning constant gehouden. Hierdoor is het in de winter steeds aangenaam warm, en in de zomer lekker koel in je huis. Omdat de temperatuur steeds ongeveer dezelfde is, bespaar je energiekosten. Goed voor het milieu, en voor je portefeuille!

Weg met vuiligheid

Een ventilatiesysteem beschikt over een filter die de lucht die je huis in geblazen wordt eerst filtert. Op deze manier krijgen fijnstofdeeltjes, vuiligheid, pollen, roetdeeltjes en zelfs bacteriën of virussen geen kans om je huis binnen te raken. Dit is zeker erg belangrijk wanneer je allergieën hebt. Om ervoor te zorgen dat je ventilatiesysteem de lucht optimaal kan zuiveren, moet je ervoor zorgen dat de filter ervan minstens elk half jaar een keertje vervangen wordt. Je maakt ook best gebruik van kwalitatieve filters, zoals die van Swegon of Zehnder

Gezonde geest in een gezond lichaam

Wanneer je in gezonde lucht kan vertoeven, is dit goed voor zowel je lichaam als je geest. Het is namelijk bewezen dat mensen die in een betere luchtkwaliteit leven, minder last hebben van concentratiestoornissen en dat ze beter slapen en beter presteren dan mensen die in ongezonde lucht leven. Je algemene gezondheid gaat er ook op vooruit wanneer je de kans krijgt om gezonde, gefilterde lucht in te ademen.

Gezonde lucht in 1, 2, 3

Een ventilatiesysteem (laten) installeren is een kleine taak met een groot rendement. Ook op vlak van onderhoud moet je je weinig zorgen maken wanneer je een ventilatiesysteem installeert of laat installeren. Om er zeker van te zijn dat je ventilatiesysteem goed werkt, zorg je het best dat je systeem jaarlijks even wordt nagekeken en eventueel wordt onderhouden door een expert. Verder is het belangrijk om je filter regelmatig te vervangen. Als je in een gewone, vrij gezonde omgeving leeft, is het genoeg om je filter elke 6 maanden te vervangen. Wordt er binnen gerookt, zijn jullie aan het verbouwen of binnen aan het klussen geweest of heb je last van allergieën, kun je je filter beter net iets vaker vervangen.
De filters voor je ventilatiesysteem kun je gemakkelijk online bestellen. Ze worden dan bij je thuis geleverd. Sommige filters, zoals die van Swegon, kan je meteen in een set bestellen. Ook de filters van Zehnder kan je in een set aankopen. Zeker wanneer je last hebt van allergieën zijn de filters van Zehnder een aanrader.

Previous ArticleNext Article
Systemen ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *