Welke bijzondere woning kies jij? 0

Bijzondere Woning

Wonen kun je overal, zo zijn er huizen, appartementen, flats, studio’s, bungalows en nog zoveel meer. Die verschillende woningen zijn eigenlijk een verzamelnaam. Een huis zegt namelijk niet zoveel, want woon je dan in een eengezinswoning, een rijtjeshuis, een huurhuis, een koophuis, twee-onder-een-kapwoning, een vrijstaand huis, een boerderij, een villa of een herenhuis? Al met al, er zijn zoveel verschillende woningen en dan hebben we niet eens alles genoemd. Als je een huis zoekt is het de vraag wat er bij jou/jullie past. Maar, lang niet alle woningen zijn zo standaard als bijvoorbeeld een rijtjeshuis. We hebben in Nederland heel wat huizen, die uniek zijn om in te wonen. Ben jij benieuwd naar deze Nederlandse parels? Je leest in dit artikel wat ze zo uniek maakt en waar je ze kunt vinden. 

Kubuswoningen

Hoewel deze woningen bij veel mensen wel bekend zijn, wijkt dit type woning natuurlijk af van de norm. De kubuswoningen zijn gebouwd in Helmond en Rotterdam en zijn ontworpen door de architect Piet Blom. De eerste kubussen werden in 1974 en 1975 gebouwd in Helmond als voorproefje. Hoewel er veel belangstelling voor was in eerste instantie, was het een jaar later toch moeilijk om ze te verkopen. 

In 1982 ging het project kubuswoningen in Rotterdam van start. De woningen zijn gebouwd in de vorm van een gekantelde kubus op een paal. Van de buitenkant zie je al dat je creatief moet zijn bij de inrichting. De Rotterdamse kubussen zijn wat groter dan die in Helmond. Ze hebben 3 verdiepingen, die het straathuis, hemelhuis en loofhut worden genoemd. 

Kubuswoningen

Molenwoning 

Het is niet de meest voor de hand liggende optie, maar je kunt wonen in een molen. Vroeger werd er ook al gewoond in de molens, die als werktuig werden gebruikt. Het ging dan met name om de poldermolens die dienden om de polders droog te pompen. Dat was niet de meest welvarende baan en daarom woonden de molenaar in de molen. Ook nu worden er nog steeds molens bewoond, ook al zijn ze hun oorspronkelijke functie kwijt. Van de 1100 molens, die Nederland telt dienen er 150 als woningen. 

Molenwoning

Kerkwoning

Niet iedereen is opgevoed met de zondagmis in de kerk en mede daarom zou niet iedereen dit type woning kiezen als thuis. Het moet dan ook echt bij je passen, voordat je die keuze maakt. Je moet er ook rekening mee houden dat het vaak monumentale panden zijn, waar niet veel aan verbouwd mag worden. Je kunt zo’n kerk zelf natuurlijk wel modern inrichten, dat geeft een mooi contrast met de oude details die de verbouwing tot huis hebben overleefd. Hier zie je bijvoorbeeld hoe de kerk in Tilburg als woning is ingedeeld. 

Kerkwoning

Containerwoningen

Leven in een zeecontainer? Hm dat klinkt niet heel aangenaam, dat weten we. Zet de verbeelding die je hebt van een zeecontainer even op zij, want deze woningen kunnen juist heel modern worden gemaakt. Wil jij een woning, die aan al jouw behoefte en wensen voldoet? Dan is een zeecontainer een voordelige en duurzame optie. De containers zijn zo gemaakt dat ze weer en win kunnen doorstaan, dus ze gaan super lang mee. Een containerwoning kan heel netjes afgewerkt worden met bijvoorbeeld hout. Zo hoef je niet tegen de zeecontainer aan te kijken, zoals we hem kennen op schepen, want die zijn natuurlijk best wel lelijk. Vind je dat lelijk huizen, juist zijn charme hebben? Bekijk dan eens deze Belgische woningen

Containerwoningen

Dit is een greep uit alle uniek woningen die Nederland te bieden heeft. Ben je nou wel heel erg fan van unieke bouwwerken, maar zal je er niet snel voor kiezen om er in te wonen? Dan zijn deze unieke hotels misschien iets voor jou! Zo hoef je er niet je leven lang in te wonen, maar kun je toch sfeer proeven van de unieke architectuur.

Previous ArticleNext Article
Uncategorized ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *